06/16/14 07:16
(http://www.klassa.bg/)

Светослав Малинов не очаква сътресения при "Реформаторите" заради Кунева

 Не очаквам сътресения в Реформаторския блок, заради Меглена Кунева, каза днес по Нова телевизия избраният за евродепутат от "Реформаторския блок" Светослав Малинов. Той изрази мнение, че "Движение България на гражданите" ще остане в обединението и за предсрочните парламентарни избори. 

В отговор на въпрос, Малинов каза, че Кунева се държи изключително коректно. Според него няма нищо смущаващо в изявлението и от тази седмица, че държи единството в блока. "Реформаторският блок" се състои от пет партии, всяка от тях държи единството му в свои ръце", уточни евродепутатът.

По повод думите на Кунева, че чака отговори, той я призова да си зададе въпросите. Според Малинов, всеки който се явява на избори с преференция, трябва да е готов да загуби. Той допълни, че е горд, че избирателите на реформаторите са използвали най-масово преференцията.

В отговор на въпрос Малинов каза, че този парламент изглежда приключен и ако сега партиите, обявили, че е време за предсрочни избори дадат заден ход, българските граждани няма да приемат това.

По повод евентуално партньорство с ГЕРБ след изборите, евродепутатът каза, че който иска подкрепата на РБ, ще трябва да приеме исканията им и компромиси няма да правят.

Малинов посочи, че с решението си за спирането на "Южен поток" Пламен Орешарски най-накрая се е държал като премиер и е демонстрирал собствена воля. "Унизително е да съобщиш такова решение заобиколен от трима американски сенатори, не бих избрал подобен момент, ако исках да изглеждам самостоятелен", уточни той, но добави, че по-важното е че е свършено нещо полезно.

Според него поведението на управляващите за газопровода, показва, че има дълбока невяра във върховенството на правото. Страшното е, че нашето правителство превръща България в съучастник на нарушаването на европравилата от Русия, допълни Малинов. В отговор на въпрос, той уточни, че се чува с Иван Костов  по всички въпроси, касаещи енергетиката.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване