06/17/14 16:23
(http://www.klassa.bg/)

Борисов: Удовлетворен съм, че се постигна дата за избори

 Удовлетворен съм, доколкото се постигна дата за избори, което обществото иска и което резултатите от изборите показаха. Това заяви в кулоарите на НС председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на БГНЕС.

Така Борисов коментира заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност при президента. Другите теми – за "Южен поток", за еврокомисар, ще бъдат обсъдени на консултациите между парламентарно представените партии, добави той. Това го записахме в споразумението.

Иначе съм крайно неудовлетворен от отговорите на г-н Орешарски. "Той включително стигна дотам да ми каже, че не е чел пълномощното и какво точно сме отказали да преговаряме ние в ЕК, по-точно сме дали те да преговарят, но не бил чел пълномощното, не чел договора, не чел това, не чел онова", каза Борисов. Не знаел какво пише в рамковото споразумение за седми реактор – тепърва ще чете, добави той.

"Не съм удовлетворен от това и то до голяма степен още повече ме плаши, защото няма как да не ги е чел, няма как да не ги знае, но, може би, са толкова нелицеприятни, че не посмя да ни каже", коментира Борисов.

Борисов съобщи,че е поел ангажимент след председателски съвет, на който ще участва Цецка Цачева, да се изброят 10-15 закона, ратификации, което биха могли да се придвижат. "Изрично съм подчертал, че искам изпълнителната власт да не взима никакви решения, които имат дългосрочен характер – така, както направиха със Сметната палата", каза той. " Поели са този ангажимент, надявам се след консултации да го спазят и когато имаме този списък, огласен публично в парламента, ще влезем и ще гласуваме така, както е добре за страната", уточни Борисов.

Според него вече имаме нова хипотеза за референдума. "Ако, примерно, днес се гласува да има референдум, той трябва до три месеца да се проведе - това означава да се проведе до 17 септември. Договорили сме се за другите избори – да са от 28 септември до 12 октомври. Това означава, че ако днес се вземе това решение, трябва да се похарчат още 30 милиона в рамките на 2-3 седмици", коментира Борисов. Дотук ни доведе този кабинет и този парламент, обобщи той. Неговото мнение е, че всяко нещо, което се предлага, е капан. Неслучайно ни свикват извънредно днес, надявам се г-н Миков да прояви разум и да се направят консултации по тази тема, подчерта лидерът на ГЕРБ . Не може от трите точки само една да бъде гласувана - нали затова искаме тези 2 милиона, които са навънка, да имат право да гласуват, да участват, да има електронно гласуване , твърди лидерът на ГЕРБ. /БГНЕС

София / България

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване