06/17/14 09:10
(http://pik.bg)

Димитър Иванов: Към банка може да се подхожда само с финансови аргументи

Димитър Иванов: Към банка може да се подхожда само с финансови аргументи

Като безперспективна определиха сегашната ситуация в страната Димитър Иванов - последният ръководител на Шесто управление в ДС, и социалният психолог Антоанета Христова в предаването "Гореща точка" по TV7.

"Хората не знаят на къде вървят, нямат посока. Усещането е, че се лашкаме и чакаме нещо да се случи. В тази ситуация се отива към депресия, безразличие, вероятно се очаква намаляване на участието в изборите", каза Христова.

Според Димитър Иванов след депресията обикновено се стига до фрустрация. "Това е страх от неизвестното и паника, която ни е обхванала", каза издателят. 

Той отрече информацията, че 11 души от генералското движение са се събирали в неделя, за да мислят план как да отстранят Сергей Станишев от лидерския пост на БСП. "Въпрос на време е той да си подреди личния пъзел - до една-две седмици", каза Иванов. "Регистрирал се е като евродепутат, но има опция да се откаже. Зависи как ще се развие вътрешният пъзел. Най-вероятно няма да има скоро предсрочни избори", категоричен е Иванов. Според него вотът ще бъде отложен: "Колкото се може по-назад". 

"Никой не може да отговори в момента кога ще има избори", каза Антоанета Христова. "БСП е просъществувала въпреки всичките лидери. Това доказва, че тя е институция. Останалите партии ще докажат, че са институции, ако просъществуват след лидера, който ги е създал. Не може да се бъркаш в партиите - ако оцелеят, ще оцелеят", каза Христова.

За социалният психолог в момента хората трябва да имат перспектива, да имат изход. "Един лидер би трябвало да може да каже кога ще има избори, какво ще предложи, да промени условията на живеене, да препострои държавата с нова Констититуция, каза Христова и защити искането само хората с ценз да имат право да гласуват.

Относно скандала с една от водещите банки в страната Димитър Иванов заяви, че не бива да се посяга върху устоите на съвременния пазарен модел и механизъм. "Всички пропагандираме пазарния модел, искаме да живеем в модерно капиталистическо общество. Към банката може да се подхожда само с финансови аргументи, останалото е удар под пояса", категоричен беше бившият служител на ДС. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване