06/17/14 11:45
(http://pik.bg)

Паднаха два кръста от куполите на храм "Св.св.Кирил и Методий" в Бургас

Паднаха два кръста от куполите на храм "Св.св.Кирил и Методий" в Бургас

Двата кръста от куполите на храм „Св.св.Кирил и Методий“ в Бургас са се срутили снощи, а бургазлии предричат рухването на цялата сграда, предаде Флагман.

Опасно е за преминаващите наоколо хора.

Хората твърдят, че случилото се е Божие предупреждение.

На два три метра около самата сграда районът е ограден с метални огради, има и скеле, което по-скоро крепи козметично, отколкото сериозно наклонилата се на север сграда.

Реликвите липсват на два от куполите, които се намират на абсидите, сочещи към кръговото движение в посока ул.“Св.св.Кирил и Методий“.

Преди два месеца експертна комисия, ръководена от зам.-кмета по строителството Костадин Марков, направи оглед на рушащата се църква, като накрая взетите мерки бяха да се затворят прозорците, за да не влизат повече гълъби вътре.

„Външен оглед не сме правили, може да се прецени кога са паднали кръстовете откъм северната страна само ако се видят следи от металните им части върху самите куполи. Би трябвало сега да стърчат металните им стойки, правили сме оглед вътре във връзка с предстоящата реставрация, но отвън не съм чувал специалистите да се произнасят за стабилността на сграда“, заяви източник, който е участвал в тази комисия.

Проливните дъждове през последните две седмици със сигурност са допринесли за свлачищния процес на сграда, която няма основи.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване