06/17/14 11:43
(http://www.klassa.bg/)

Прокопиев: Не съм в конфликт с Цветан Василев, не познавам Пеевски

 Когато финансовият ресурс се трансформира в повече политическа власт, става огромна пирамида, която се сгромолясва под собствената си тежест

Делян Пеевски атакува фронтално Корпоративно търговска банка (КТБ) и иска да я разклати. Прокуратурата има достатъчно основания да разследва банката на Василев, но не като бъде клатена банката през медиите. Така коментира по Нова ТВ бизнесменът Иво Прокопиев скандала Цветан Василев-Делян Пеевски, който ескалира през последните дни.

Той обясни, че няма конфликт с Василев, нито с Пеевски, когото не познава, никога не го е виждал и не иска да го вижда.

Това е принципен конфликт. Медиите в “Икономедия груп” показват, че става дума за едно уродливо образование, в което са сраснали медии, регулатори, съдебна власт, политически формации. И когато огромен финансовият ресурс се трансформира в повече политическа власт, става една огромна пирамида, която се сгромолясва под собствената си тежест, коментира Прокопиев.

Неговото обяснение на това явление е в липсата на обществена опозиционност срещу този обществен звяр, който се създава в края на Тройната коалиция, когато започна срастването на медиите и съдебните институции. Прокопиев припомни, че по времето на Сергей Станишев Делян Пеевски беше уволнен за корупция, по времето на Симеон Сакскобургготски обаче той е напълно реабилитиран. Но всеки, който се опълчи публично срещу този обществен звяр, започва да го охулват и клеветят.

Прогнозите на Иво Прокопиев са това издание на такъв конгломерат е минало. Той обаче изрази учудването си от факта, че банкерът Цветан Василев не е осъзнал, че с разрушаването на институцията, реже клона, на който стои. Защото е очевидно, че у нас няма нормална бизнес сред и всички активи, които имат Пеевски и Василев няма, на кого да ги продадат. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване