06/17/14 07:19
(http://pik.bg)

Станишев иска Шулц за шеф на червените

Станишев иска Шулц за шеф на червените

Веднага след заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност при президента Росен Плевнелиев соцлидерът Сергей Станишев заминава за Брюксел. Там ще участва в заседанието на бюрото на групата социалистите и социалдемократите (S&D), информира „Стандарт“.

Очакванията са Станишев лично да предложи досегашния шеф на Европарламента Мартин Шулц за председател на групата на S&D. Според запознати, Шулц е с големи шансове да оглави отново ЕП. Пак днес в Брюксел заседава бюрото и на либералите, за да избере ръководство на АЛДЕ и на него ще присъства Филиз Хюсменова (ДПС). От АЛДЕ ще изберат вероятно Ги Верховщат за шеф на групата си.

Това са последните заседания на отделните парламентарни групи в Европарламента, преди да се оформят ръководствата им и да се пристъпи към поредните совалки за избор на президент на ЕК. От ЕНП вече избраха свое ръководство и за зам.-председател бе гласувана Мария Габриел (ГЕРБ). Лидерът на България без цензура Николай Бареков от снощи е в Хърватска за заседание на бюрото на Европейските консерватори и реформисти (ECR).

По време на заседанието ще се стартира процедура за членство на ББЦ в Алианса на Европейските консерватори и реформисти. Очаква се в групата на ECR да бъде приет и вторият в листата на ББЦ Ангел Джамбазки. Джамбазки изненадващо отпадна от гласуване миналия четвъртък, когато трябваше да влезе в групата на консерваторите заедно с Бареков.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване