06/17/14 07:34
(http://www.klassa.bg/)

Хилари иска САЩ с управник като Меркел

 Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън пожела на САЩ управник като Ангела Меркел. САЩ трябва да последват Германия, където Меркел е канцлер, и да имат жена начело, заяви Клинтън пред сп. „Щерн”. Клинтън обаче не каза, че тази жена трябва да е непременно тя. Има големи очаквания Клинтън, която е бивш сенатор и съпруга на бившия президент на САЩ Бил Клинтън, да се кандидатира за Белия дом през 2016 г.

 

Същевременно тя каза също, че разбира гнева на Германия от разкритията, че американската Агенция за национална сигурност е подслушвала мобилния телефон на канцлера Меркел като част от широкомащабното следене на електронните комуникации в Германия - близък съюзник на Америка. “Щях да поискам моят приятел и съюзник да спре подслушването веднага”, посочи Клинтън, добавяйки, че “споразумение за нулев шпионаж”, както искат някои германски политици, не е практическа опция.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване