06/17/14 07:24
(http://www.klassa.bg/)

Чакат 100 млн. лв. дивидент от държавните дружества

 Планираните постъпления от дивидент от държавните дружества за 2014 г. са в размер на около 100 млн. лв. и няма да бъдат надхвърлени, съобщиха вчера от Министерството на финансите, след като от икономическото ведомство информираха, че компаниите под тяхната шапка са внесли дължимото към хазната.

 

Срокът за внасяне на дивидент от държавните дружества е 31 май, а за тези, които изготвят консолидиран отчет като БЕХ, той е 15 юли.

 

Само през 2013 г. заради влошеното финансово състояние на БЕХ този срок е бил удължен до 15 ноември, обясниха още от финансовото ведомство. Министър Петър Чобанов коментира, цитиран от пресцентъра си, че се спекулира с това, че предприятията са източвани, което не отговаря категорично на истината, но „същото не може да се твърди за периода 2010-2013 година”.

 

За 2013 година държавните дружества отчисляват 70 процента от печалбата си, като до 2010 година процентът бе 50 на сто, след което беше повишен на 80 процента.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване