06/17/14 07:50
(http://pik.bg)

Ще се разберат ли партиите на Консултативния съвет при президента? По-скоро не

Ще се разберат ли партиите на Консултативния съвет при президента? По-скоро не

Единни ли ще са партиите в търсене на изход от политическата криза? На този въпрос ще разберем отговора днес на извънредното заседание на Консултативния съвет по национална сигурност при президента.

Държавният глава свиква партиите, за да направят анализ на политическата обстановка в страната и да вземат решение за дата на предсрочните парламентарни избори. По предварителна информация политиците трябва да обсъдят изхода от кризата, неотложните задачи пред парламента и правителството, както и провеждането на референдум за изборните правила.

Политиците обаче няма да могат да вземат решение за дата на предсрочните избори. Защото дори вътре в политическите сили няма разбирателство по този проблем. "Атака" се очаква да продължи да настоява за избори през юли. БСП все още не е на единно мнение кога точно да са изборите. Едни членове на ръководството са за това те да се през юли, както Станишев предложи на знаменитата си първа следизборна пресконференция в парламента. Други обаче са за избори през септември. 

Междувременно парламентът също се събира днес извънредно. В 14 ч. депутатите ще се съберат, за да обсъждат решение по предложение за произвеждане на национален референдум за изборна реформа, внесено от президента Росен Плевнелиев и по предложение за произвеждане на национален референдум, внесено от Инициативен комитет.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване