06/18/14 21:47
(http://www.klassa.bg/)

Делян Пеевски: Не аз, а Цветан Василев се изживява като властелин

 Със сигурност не се изживявам като властелин на държавата, но с всяко свое действие Цветан Василев показва, че именно той се изживява като такъв недосегаем властелин. Това каза депутатът от ДПС Делян Пеевски пред в. „24 часа“ в коментар на интервюто, дадено от банкера по-рано днес в телевизионно интервю.

Пред интервюто Василев казва, че Пеевски е стигнал прекалено далеч през последната година, че „Булгартабак“ е източван, и че държавните поръчки се раздават през каналите на депутата.

В коментара си пред „24 часа“ Пеевски казва обаче, че Василев е имал амбицията да става министър-председател, но депутатът е отказал да го подкрепи, защото банкерът отдавна е „загубил представа за времето, в което живеем, и премина границата между реалното и нереалното“.

Именно Василев се изживява като властелин, защото иначе няма как да „си обясня публикациите в медиите, че е отпускал от КТБ кредити на свързани с него лица, които десетократно са надвишили размера на парите на държавните предприятия и българските граждани, които са му поверени“, казва Пеевски.

Освен това той обвинява директорите на КТБ, че управляват чуждите пари все едно са пари на Василев.

Депутатът подчертава още, че за разлика от собственика на КТБ, не се укрива в чужбина и „като съвестен гражданин се явявам, когато бъда призован по започналите проверки“.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване