06/18/14 23:33
(http://pik.bg)

Съдът отмени 3000 лв. глоба за търговец на пури

Съдът отмени 3000 лв. глоба за търговец на пури

Собственик на денонощен магазин в Шумен се отърва от 3000 лв. глоба, наложена от Митница-Варна, чиито служители го изловили да продава насипни пури и пурети, без да са облепени с български акцизен бандерол, пише "Труд".

Търговецът предлагал 29-те папироса като единични бройки с отделни цени в обект на бул. “Съединение”. Той ги извадил от кутии с бандерол. Митничарите първо му съставили акт, а после получил наказателно постановление за конфискуване на стоката, 3000 лв. глоба и лишаване от търговска дейност в обекта за един месец.
Собственикът на фирма “Йорус” Н. В. обаче не се примирил със санкциите и обжалвал пред районен съд, който отменил наказателното постановление.
От митницата обаче останали недоволни и атакували тази отмяна пред административния съд в Шумен. Във вторник магистратите са излезли с окончателно решение, с което потвърждават отмяната. Остава в сила само конфискацията на пурите. Точно една година и половина са минали от проверката до съдебната развръзка.

Магистратите са сметнали, че санкционираната деятелност представлява маловажен случай. Дори е отчетено, че митничарите е трябвало да отправят предупреждение, че при повторен случай ще последва глоба.
Фирмата имала повече от 5 години дейност и досега не е санкционирана за подобно нарушение, се изтъква в съдебното решение.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване