06/19/14 14:10
(http://pik.bg)

ДАНС удари имотите на председателя на общинския съвет в Криводол

ДАНС удари имотите на председателя на общинския съвет в Криводол

Служители на Държавната агенция „Национална сигурност “ /ДАНС/ са извършили обиски в имоти на председателя на общинския съвет в Криводол Юрий Кацарски, пише tribali.info.

Кацарски е и секретар на областната структура на Движението за права и свободи /ДПС/ във Врачанско. Вчера неканените гости от ДАНС са тарашили бащината къща на политика в село Ракево, където той живее през лятото, и апартамента му в ж.к. „Дъбника“ във Враца.
Претърсванията в имотите на Юрий Кацарски са по образувано досъдебно производство срещу него и съпругата му за злоупотреба с пари от европейските фондове. Любопитното е, че формално той е разведен с жена си Катя, но продължават да живеят и да отглеждат трите си деца заедно. Според магистрати, единствената цел на развода е била да се прекъсне връзката между политика и фирмата, която е злоупотребила с европари, тъй като тя се води на името на съпругата му.
Разследването срещу политика от ДПС е образувано след като службите са се самосезирали от публикации, касаещи имотното състояние на Юрий Кацарски, и съмнения за злоупотреби с европейските програми. Досега по досъдебното производство са разпитани десетки свидетели, а по непотвърдена информация, при обиските вчера са иззети много документи.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване