06/19/14 21:42
(http://www.klassa.bg/)

Потоп във Варна, калната вода помете "Аспарухово"

 Проливен дъжд вали във Варна от 17.00 ч. и продължава да вали и до момента. Реки текат по улиците, в кв. "Аспарухово" няма ток от няколко часа. Кварталът е най-пострадал от дъжда. 

 

В центъра от проливния дъжд пораженията са по-малко. Има много щети по автомобили, някои са отнесени от водата. Има случаи и на коли, които са качени един върху друг. Калната вода изравя асфалта и помита всичко със себе си.

 

Движението на градския транспорт е спряно. Скъсана е контактната мрежа на тролеите. Десетки автомобили не могат да се придвижват и трафикът е силно затруднен.

 

Пороят не спира да вали часове наред, засега няма градушка, но няма и вятър, който да разсее облаците. Не е ясно дали има пострадали хора

 

35 литра на кв. м дъжд се излива във Варна. За сравнение месечната норма за валежи за целия месец юни е 60 литра на кв. м. Тази нощ се очакват две нови вълни. Бурята доведе до проблеми с мобилните комуникации. Има сигнали за паднали клони, наводнена е и детската ясла в „Аспарухово”. 

Източник: Novanews.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване