06/19/14 22:31
(http://pik.bg)

Проливен дъжд и в Благоевград – училище и детска градина са наводнени

Проливен дъжд и в Благоевград – училище и детска градина са наводнени

Училище и детска градина са били наводнени при обилния дъжд, който се изля над Благоевград днес. Към 18:20 часа е подаден сигнал за наводнение в детската градина, намираща се до VIII СОУ в ж.к. "Еленово”. Понеже детската градина е новопостроена, е била заключена.

Сигналът за наводнението е бил подаден от живущите в блока срещу градината, които видели, че водата влиза вътре. Екипите на Службата по пожарна безопасност и защита на населението успели да се справят с проблема, но малко след това се наложило да се пренасочат към XI ОУ, което се намира в същия квартал.

Сградата се намира в най-ниската част на улицата, където се е образувала огромна локва с вода, чиято дълбочина е била около 30 сантиметра. От улицата, водата е преляла в двора пред входа на училището и оттам в мазето, където продължила работата по отводняването. Засега не се съобщава населението на Благоевград да е заплашено.

 

 
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване