06/19/14 07:00
(http://pik.bg)

Протест блокира София! Хората искат наказание за англичанина, убил Емо от "Горубляне"

Протест блокира София! Хората искат наказание за англичанина, убил Емо от "Горубляне"

Протестно шествие ще блокира София днес. Началото е в 7 ч. Протестиращите искат справедливо наказание за англичанина, който уби Емил Ботев от "Горубляне".  Днес е заседанието по делото за убийството.

Началната точка на протестното шествие е Младежкият театър. От там демонстрантите ще тръгнат в посока Британското посолство, където ще протестират. След това ще блокират центъра на града, след което ще тръгнат към Съдебната палата.

Преди дни Софийският градски съд (СГС) постави най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на Мейсън Стивън Кристофър. Той е гражданин на Великобритания със статут "продължително пребиваващ в България".

Кристофър е обвинен за това, че на 10 юни 2014 г. в столичния квартал "Горубляне" на бул. "Симеоновско шосе" умишлено умъртвил 18-годишния Емил Ботев.

Той му нанесъл удари с нож в областта на сърцето и коремната кухина. Кристофър е обвиняем по Член 115 от Наказателния кодекс.

Съдът прецени, че съществува опасност от извършване на повторно престъпление, както и възможност за укриване, тъй като сметна, че Кристофър в България е водил мобилен начин на живот.

 Следващото заседание по делото е насрочено за днес от 10 ч.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване