06/20/14 19:24
(http://pik.bg)

БЧК-Варна: Имаме нужда от физическа сила за справяне с потопа

БЧК-Варна: Имаме нужда от физическа сила за справяне с потопа

БЧК-Варна правят някои уточнения свързани с многото въпроси отправени от граждани, желаещи да помогнат в Аспарухово.

Необходими хуманитарни материали от които се нуждае БЧК са:дълготрайни храни – консерви, варива, олио, сухари, бисквити, пакетирани продукти, които не изискват съхранение в хладилник;санитарни материали – тоалетна хартия, памперси, мокри кърпи, дезинфектанти;

БЧК-Варна се нуждае от физическа помощ, съобщиха от доброволческата организация за Moreto.net

По отношение нуждата от разчистване на стотиците тонове отпадъци и наносни материали, утре, 21 юни 2014г. в двора на БЧК – Варна, ул.”Братя Шкорпил” №3 е насрочена среща за всички желаещи да помогнат с доброволен труд в пострадалия район. 

Нека всички доброволци да бъдат с работно облекло, като предимство ще бъде ако участниците в акцията си носят ботуши и лопати. За тези, които нямат подходящо оборудване, спонсори на организацията осигуриха 300 комплекта ботуши и лопати, така че всяка помощ ще бъде добре дошла. Освен по улиците доброволческа маса ще бъде концентрирана и в наводнените домове. 

След инструктажа има организиран транспорт от БЧК-Варна до район Аспарухово, но предимство ще бъде, ако доброволците идват със собствен превоз. 

На следобедното заседание на Кризисния щаб при Областна управа - Варна бе взето решение да се изгради приемен и координационен пункт пред районната администрация на квартал Аспарухово. На пункта ще дежурят денонощно доброволци и представители на БЧК, които ще насочват пострадалите към места за настаняване и медицински специалисти за оказване на помощ. На място ще се раздават директно и хуманитарни помощи.

Всички продоволствия за Кризисния пункт ще бъдат пренесени с транспортна колона, която тръгва в 18.45ч. от сградата на БЧК – Варна, ул.”Братя Шкорпил” 3.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване