06/20/14 14:55
(http://pik.bg)

Истински кошмар: Водната стихия разби тази улица под "Аспарухово", вкара я в езерото (страховити кадри)

Истински кошмар: Водната стихия разби тази улица под "Аспарухово", вкара я в езерото (страховити кадри)

Читателката Боряна Тодорова ни е пратила снимки от бедствието в най-засегнатия квартал във Варна - "Аспарухово". Те са от рано тази сутрин и показват с пълна сила кошмара, който се е разиграл снощи, съобщи "Петел".

Впечатление правят няколко кадъра от улица, която е буквално е разкъсана, а големи късове асфалт са влезли в езерото. 


Ето какво съобщиха преди минути от министерството на регионалното развитие по повод възстановяването на улиците и пътищата в засегнатите райони: 

Веднага след оттичане на водите екипи на Агенция „Пътна инфраструктура“ ще започнат огледи на пътната мрежа в областите Варна, Добрич, Габрово и Велико Търново, за да се направи оценка на състоянието на пътната мрежа, нанесените щети и мерките, които ще се предприемат в максимално кратки срокове за възстановяването й.

Информацията за обходните маршрути се публикува своевременно на интернет страницата на Агенция „Пътна инфраструктура“. Информация за състоянието на РПМ може да се подава и получава от Ситуационния център на АПИ на тел.: 0700 130 20. 

“Геозащита”-Варна информира, че към момента не е установено активизиране на свлачищни процеси в регистрираните свлачища в областите Варна, Добрич, Бургас, Сливен, Ямбол и Шумен. Предвид усложнените метеорологични условия “Геозащита” – Варна продължава засиленото наблюдение.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване