06/20/14 16:26
(http://pik.bg)

Светлозар Лазаров: Не допуснахме кражби от имотите на пострадалите

Светлозар Лазаров: Не допуснахме кражби от имотите на пострадалите

"Прибързаните решения в критична ситуация, в каквато се намираме в момента, не винаги са най-добрият избор. Очаквам предложения за обходни маршрути, тъй като трасето през прохода „Хаинбоаз” е стратегическо за България и извеждането му от експлоатация крие доста рискове." Това каза главен комисар Светлозар Лазаров, главен секретар на МВР на посещение на прохода „Хаинбоаз”. 

„Надявам се във всеки един момент, след като имаме съответните анализи да можем да излезем с конкретна информация за състоянието му и кога той отново ще влезе в експлоатация”, добави още главният секретар на МВР. Това ще се случи, след като МВР съгласува начините за провеждане на нормално движение с Агенция „Пътна инфраструктура”. Според него, служителите на Министерство на вътрешните работи са реагирали напълно адекватно на кризисната ситуация. „МВР, освен помощта, която оказа на хората в този критичен момент, се погрижи и то успешно смея да твърдя, за опазването и възстановяването на обществения ред и недопускането на посегателство върху имуществото на хората”, коментира още Светлозар Лазаров. Той увери, че институциите продължават да работят в тази посока. Главният комисар на МВР посочи още, че няма информация как ще се извършва помощта за напред – дали с патрули или чрез други механизми. Решението за това няма да се вземе еднолично от МВР, а съвместно с други институции, тогава ще бъде оповестено и обществото.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване