06/20/14 15:17
(http://www.klassa.bg/)

Фермерските пазари ще заработят от есента

 Земеделски производители от 7 области ще могат да предлагат производството си директно на потребителите в София. В момента се водят преговори за мястото, на което ще се намира фермерският пазар. То трябва да е с осигурено електричество и течаща вода. Това заяви заяви д-р Стоилко Апостолов, изпълнителен директор на фондация "Биоселена".

Според промените в законодателството всеки фермер ще може да предлага собственото си производство както в своята административна област, така и в една от съседните. Право да преработват месните продукти пък ще имат единствено собствениците на животни, уточни Апостолов. Млякото от своя страна трябва да отговаря на критериите на ЕС, информира вестник "Монитор".

Ще бъдат изградени и малки мобилни пунктове за продажба, които ще се закачат за теглич на обикновен лек автомобил. Финансирането идва от българо-швейцарски проект. Мини магазинчетата ще са снабдени с хладилник и храната няма да е опасна.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване