06/22/14 12:35
(http://pik.bg)

В град Дебелец има повече от 100 пострадали къщи

В град Дебелец има повече от 100 пострадали къщи

В град Дебелец, община Велико Търново, има повече от 100 пострадали къщи.

Това съобщиха за „Фокус” от пресцентъра на общината. След проверка на кмета на Велико Търново Даниел Панов е установено, че в град Дебелец положението е доста сериозно, като към момента по списък пострадалите къщи са 103, но в хода на огледа, който продължава, броят им може да се увеличи. До вчера община Велико Търново е имала информация за три пъти по-малко на брой засегнати къщи – 40, като с оглед на увеличения им брой съставът на комисията за оглед на щетите е увеличена за по-навременна и адекватна работа.

„В Дебелец има най-много засегнати къщи, основно покъщнина, техника и подова настилка. Нямаме засечени все още никъде конструктивни проблеми. В момента ги обхождаме, минали сме около 40 къщи и продължаваме с огледа”, каза Ивайло Дачев, представител на Общинската администрация в комисията по оценка на щетите в Дебелец, като по думите му площта за оглед е прекалено голяма. Около 20-40 къщи към момента са установени с наводнени цели етажи.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване