06/22/14 14:30
(http://pik.bg)

Няма опасност за хората, дори и да се скъса стената на язовир Ботево

Няма опасност за хората, дори и да се скъса стената на язовир Ботево

Заради опасност от скъсване на язовирна стена на язовир "Ботево" е разпоредена евакуация на село Ново Ботево, Добричка община, съобщиха от полицията, цитирани от "Дарик".

Спасителни екипи са предприели всички възможни действия за осигуряване на безопасността на жителите на населените места, разположени по пътя на евентуалната приливна вълна, съобщава МВР.

Опасност за населението няма.

Началникът на областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението" в Добрич Дарин Димитров обясни, че язовир „Ботево" се намира на територията на Варненска област, но село Ново Ботево е на територията на Добричка област.

Получен е сигнал от кмета на Аксаково, че е възможно да се скъса язовирната стена и заради това екип от пожарникари са на място, за да преценят има ли такава опасност. На язовира са и специалисти от Напоителни системи.

Превантивно пожарникарите от Добрич са евакуирали жителите на село Ново Ботево в по-високите части на селото. Ако се скъса язовирната стена, тези хора ще бъдат извозени до Добрич, където има Кризисен център, обясни Дарин Димитров.

Ако се размине опасността, те ще си слязат по къщите в по-ниските части на селото.

Няма опасност при скъсване на язовирната стена вълната да залее цялото село. Тя минава само през ниските части и се влива в язовир „Одринци".

Кметът на Добрич Детелина Николова също подчерта, че не трябва да се създава паника и да се драматизира от факта, че е възможно скъсване на язовирната стена, тъй като там са насочени много специалисти от различни служби.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване