06/22/14 11:07
(http://pik.bg)

Пороят съборил и мост в квартал "Изгрев" във Варна (снимки)

Пороят съборил и мост в квартал "Изгрев" във Варна (снимки)

Пороят в четвъртък срещу петък нанесе щети на много места във Варна. Едно от тях е вилната зона, намираща се в квартал Изгрев (бившата местносте Кемирдере), сигнализираха читатели, пише Petel.bg.

Стихията е помела мостче, което е било единственият вариант за достъп до над 50 къщи, в които живеят около 350 души. Така в момента до тях няма как да се стигне с автомобил, а ако се наложи да викат линейка или пожарна, няма как да им бъде оказана помощ.

Повечето от живеещите там са пенсионери, чиито къщи са сериозно пострадали от пороите и са наводнени. Възрастните хора сами вадят водата с кофи и се надяват някой да им обърне внимание, като главната им болка е да се възстанови падналият път, връзката към тези къщи.

Всички те от край време плащат по 900 лева на година на собственик на парцел, който им е отворил път, за да могат да минат до къщите си. Самият път са изградили със собствени средства в последните осем години. За съжаление обаче природното бедствие е съборило моста и сега те се надяват някоя институция да им помогне във възстановяването му.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване