06/22/14 08:05
(http://pik.bg)

Три небостъргача ще изникнат в столичния квартал "Младост 3"

Три небостъргача ще изникнат в столичния квартал "Младост 3"

Три небостъргача ще изникнат в столичния квартал "Младост 3" на мястото на магазин "Деница", пише "Телеграф".

Емблематичният за района още от времето на социализма търговски комплекс се планира да бъде разрушен това лято. Върху опразнения терен ще започне строителството на най-високата сграда в София.

30-етажният небостъргач ще носи името "Рила". От първия до 17-ия етаж ще се помещава 5-звезден хотел от известна световна верига, а от 18-ия нагоре ще има луксозни апартаменти. Плътно до него ще се издигат още две високи жилищни сгради, съответно с по 20 и 22 етажа, които ще се казват "Витоша" и "Пирин".

Отделно в комплекса ще има и мол, голяма очна клиника, фитнес и СПА център с басейн.

Сградите ще имат и директна подземна връзка със станцията на метрото в "Младост 3", стана ясно след последното обществено обсъждане на проекта. Тунелът ще е с дължина около стотина метра и ще е специално предназначен за посетителите на небостъргачите. Липсата на подобен тунел се оказа изключителен проблем за жителите на друг модерен мегакомплекс в столицата - "Цариградски", които се оказаха без достъп до метрото, макар че станцията е съвсем близо до блоковете им.

Обсъждането на проекта за трите небостъргачи продължава, очаква се в следващите месеци да бъде издадено разрешително за строеж. Въпреки това по агенциите за недвижими имоти вече са пуснати обяви за продажба на жилища в бъдещия луксозен комплекс.

Цените не са посочени, брокерите твърдят, че плащането ще става едва след началото на строителството и уверяват, че ще бъдат готови до края на 2016 година.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване