06/23/14 08:07
(http://www.klassa.bg/)

Нисан и Даймлер планират заедно малка луксозна кола?

 Производителят на автомобили от Япония "Нисан" и германската автомобилна компания "Даймлер" са на път да подпишат споразумение за съвместно производство на малки луксозни автомобили, съобщи този уикенд японски вестник.

Според ежедневника за бизнес "Никей", който не посочва източниците си, двeте компании ще разработват заедно нова производствена линия във фабрика на "Нисан" в Мексико.
Те ще започнат производство през 2017 г. на вариант за луксозната гама "Инфинити" (Infinity) на "Нисан", а по-късно за марката "Мерцедес Бенц" (Mercedez Benz).
Съвместното производство ще позволи да се намалят инвестициите, да се постигне по конкурентен начин пазарът в Северна Америка, съобщава още "Никей". 
Новата производствена линия се очаква да има годишен капацитет от 100 000 до 150 000 броя.
"Нисан" и "Даймлер" са в партньорство от 2010 година. "Нисан" доставя двигатели за високия клас германски автомобили, но ако това, което "Никей" съобщава е истина, това ще е първото изцяло съвместно производство на автомобили.
Предимство за "Нисан" е, че ще се възползва от ноу-хауто на "Даймлер" в луксозните автомобили, а Даймлер ще се радва на голям завод в близост до пазарите в Северна Америка, пише вестникът, като цяло добре информиран.
Според "Никей" официалното обявяване на предприятието трябва да стане до месец.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване