06/23/14 22:58
(http://pik.bg)

Цената на хляба скача с 5 ст. заради поскъпване на тока

Цената на хляба скача с 5 ст. заради поскъпване на тока

Очаква се скок на цената на хляба, която ще се дължи на решението на ДКЕВР да увеличи цената на тока на малките фурни, които не са на свободния пазар. Това обяви пред „Труд” Мариана Кукушева, шеф на федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите в България.

„Идват избори и затова регулаторът не смее да пипа цените за бита, но готви увеличение за малките предприятия”, коментира тя, като подчертава, че не дъждът и съсипаната реколта, а именно ДКЕВР ще е отговорен за повишението на цената.

Проверка показа, че регулаторът готви увеличение на цената за тези потребители със 7% от 1 юли. 

„При заплануваните нови цени на тока най-вероятното увеличение на продукцията на фурните ще е с 5 стотинки. Проблемът е, че по веригата от мелниците суровината ще поскъпне с още толкова”, каза още Кукушева. 

Специалисти прогнозираха още, че жътвата тази година ще е тежка, защото 20% от посевите са съборени на земята от последните дъждове, а това затруднява много събирането на реколтата

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване