06/23/14 08:05
(http://pik.bg)

Ще съдят 25 души за трафик на коли към България

Ще съдят 25 души за трафик на коли към България

Прокуратурата в Киети, област Марке, поиска съд за 25 души от централната италианска провинция заради нелегален трафик на коли към България, пише "24 часа".

Сред разследваните са и трима българи – 41-годишният Х. Н. К. и 40-годишните Д. Д. и И. К. Останалите са италианци, както и един словашки гражданин. Обвиненията към тях са за участие в престъпна група с цел измама, подправяне на документи и незаконно просвояване.

Прокурорката на Киети Розанджела ди Стефано е поискала 25-имата да бъдат съдени за престъпления, извършени в периода 2011-2012 г. Предполагаемата измама е за половин милион евро. Тя била осъществена чрез фалшифициране на документите на автомобилите, както и на сертификатите за собствеността им.

Колите, изнасяни към България, в повечето случаи се намирали под административен запор в Италия заради различни нарушения. Техните номера обаче не били връщани на властите на Ботуша, а вместо това колите били товарени към България. По този начин били измамени и финансовите институции, към които предишните собственици имали задължения заради колите. В трафика били замесени и двама собственици на автокъщи. Купуването на колите от къщите в повечето случаи измамниците правели чрез фалшиви имена или нарочно открити фирми.

Веднага след изнасянето на автомобилите за България обаче въпросните фирми били закривани, така че кредиторите не можели да си получат парите. За да спечелят доверието им преди това, измамниците организирали дори фирмени офиси и гаражи, където складирали колите, идващи от градовете Ланчано, Ортона и Орсоня. Разследването по т.нар. операция “България” продължило над година и в него били подслушани многобройни телефонни разговори между участниците в измамата.

По време на разследването полицията от Ланчано успяла да конфискува много коли, снабдени с фалшиви документи и подготвени за изнасяне с влекачи към България. Били открити и десетки фалшиви номера на автомобили в домовете на разследваните италиански граждани.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване