06/24/14 09:40
(http://pik.bg)

Eвакуират 68 къщи в Аспарухово

Eвакуират 68 къщи в Аспарухово

Започнала е евакуация на семейства от бедстващия район Аспарухово във Варна, съобщи кметът на града Иван Портних. Той допълни, че вече има евакуирани семейства.

Извършва се евакуация на 68 къщи, които представляват или конструктивна опасност, или са в райони със свлачища.

Огледите на постройките продължават и има вероятност броят на опасните сгради да нарасне, допълни кметът. Създадени са условия за евакуираните и в общинската база, и в СУПЦ „Д-р Анастасия Железкова”, както и в други общежития, съобщи градоначалникът по радио "Фокус". Част от хората предпочитат да се настанят при близки и роднини. Днес предстои извънредна сесия на общински съвет – Варна.  Съветниците ще вземат решение за подпомагане на на семействата на загиналите.

Междувременно в опустошения от бедствието квартал бе разпъната полева кухня от Военноморските сили, съобщи ТВ7.

Първото меню за деня беше леща. Въпреки пакетите с храна, които БЧК и дарители раздават на хората, останали без дом, покъщнина, хладилници и годна храна, според майор Детелин Хаританов коментира, че все пак тяхното предимство е топлата, сготвена храна, която ще подкрепи хората на място. Военният разказа, че самият той също е от Аспарухово и е съпричастен с пострадалите.

Ще готвим топла храна за 300 души. До края на седмицата със сигурност ще останем - ако трябва, и повече, каза майорът.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване