06/25/14 17:51
(http://pik.bg)

Президентът можеше да развърже възела, обяви Георги Марков

Президентът можеше да развърже възела, обяви Георги Марков

Ние сме в една тежка икономическа агония и безпомощност. За съжаление, по българската Конституция, няма орган, който да развърже възела.

Това заяви в предаването „Още от деня“ по БНТ бившият конституционен съдия Георги Марков. Можеше да се развърже много бързо възелът, ако президентът беше разпуснал правителството. Това ще е първият президент с две служебни правителства в своя мандат, подчерта юристът. В България промяната започна наопаки. Полша, Чехия и Унгария тръгнаха да правят реформи, ние тръгнахме да правим Конституция, допълни той, възмущавайки се от факта, че сме имали „най-дивия комунизъм“ и за разлика от други държави не можем да изпеем „Вятърът на промяната“.

Аз съм дал широк текст на г-н Борисов, обясни той и допълни: „Това, което се случи сега във Варна и Добрич показва още един път, че на нас ни е необходима една радикална конституционна програма“. При нас не е ясно кой е центърът на властта и кой може да реагира при извънредни ситуации. Би трябвало според мен това да е президентът, категоричен бе Георги Марков. БСП и ДПС трябва да си починат от властта, подчерта Марков, който е на мнение, че изборите трябва да са след 15 септември.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване