06/26/14 21:26
(http://www.klassa.bg/)

През юли Банката за развитие ще има нов надзорен съвет

 От юли Българската банка за развитие (ББР) може да има нов надзорен съвет като в него по информация на "Капитал Daily" ще влязат икономистът Николай Неновски, началникът на политическия кабинет на финансовия министър Деница Кирова и изпълнителният директор на Агенцията за приватизация Емил Караниколов.
 
През юли е насрочено общо събрание на акционерите, които да гласуват тази промяна като обявление за него няма в Търговския регистър, което е допустимо, ако всички акционери са били поканени.
 
Промените идват в ключов момент след като ББР беше обявена от централната банка за едната от двете институции, чрез които може да национализира Корпоративна търговска банка. Според информация на вестника обаче тези промени са планирани пред КТБ да бъде поставена под специален надзор.
 
През октомври миналата година принципалът на банката - Министерството на финансите направи промени в управителния съвет. Неновски, Кирова и Караниколов ще заменят Дияна Драгнева-Иванова, Румен Порожанов и Стефан Белчев, избрани през пролетта на 2013 г.
 
Николай Неновски е икономист с дълъг професионален опит в областта на банките, финансите и икономиката. Преподава в УНСС, бил е икономически съветник на президента Георги Първанов, съветник на финансовия министър в кабинета "Станишев" т.е. Пламен Орешарски, член на управителния съвет на БНБ в периода 2002 - 2008, като е работил в централната банка от 1996 до 2002 г.
 
Деница Кирова пък е началник на политически кабинет на настоящия финансов министър Петър Чобанов, а преди това е била негов главен секретар докато той беше председател на Комисията за финансов надзор.
 
От финансовото министерство ме поканиха преди 2-3 месеца, потвърди пред "Капитал Daily" Караниколов. Той застана начело на приватизационната агенция през май 2010 г. Завършил е право в УНСС през 2001 г. Две години по-късно става юрисконсулт в общинската фирма "Туристическо обслужване". От 2004 г. до 2006 г. работи като юрисконсулт в Столичната община.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване