06/26/14 18:30
(http://pik.bg)

Първанов: Мечтая за силна лява коалиция, която да управлява

Първанов: Мечтая за силна лява коалиция, която да управлява

Ходът на Станишев е полуабдикацията.Той напуска партията, но от друга страна не иска да пусне кокала. С този си ход лидерът на БСП връзва ръцете на БСП. Партията няма как да води предизборната си кампания, когато лидерът й е в Брюксел. Не ми се иска да човъркам раните на БСП и им пожелавам успех. Това каза лидерът на АБВ президентът Георги Първанов в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви.

Мечтая си да има силна лява коалиция, която да управлява, призна президентът. Аз се изказвам по-предпазливо, защото бях лидер на тази партия и ми е близка. Все още се надявам да е остави отворена врата за преговори между левите сили, поясни Първанов. Георги Първанов беше категоричен, че не е направил грешен избор с наследника си Сергей Станишев.

"Не съжалявам, че посочих Станишев като лидер на БСП. Той имаше позитивен и стабилен начален период. Нещата се промениха към края на тройната коалиция, когато ръководството на БСП се затвори в един много тесен кръг и загуби избори, които бяха много важни през 2009 г." Президентът Първанов коментира и ситуацията около КТБ.

Според него има кръгове, които са заинтересовани от процесите в КТБ. "Това което стана с банката е едно покушение, направено по най-елементарен начин. Една банка, която можеше да реши проблемите си тихо и спокойно. Сега държавата играе друга роля - тя катализира процесите за фалита на една банка.

Ползата за ДПС от това разклащане на банковата система е с мълчаливото съгласие на БСП ще стане ясна след време", убеден е Първанов. Според Първанов държавниците трябва да говорят и да обяснят ситуацията на хората, а политиците трябва да мълчат. Той определи политическото мълчание като гузна съвест.

Това забавяне на оставката, което няма морално основание, навежда на мисълта, че някой иска да вземе своето "последно десет".

Вероятно има важен проект, който някой иска да спечели, но големият губещ ще е България.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване