06/27/14 21:48
(http://pik.bg)

Атанас Мерджанов: Хората изказаха много сурова присъда на всички власти

Атанас Мерджанов: Хората изказаха много сурова присъда на всички власти

"Хората изказват много сурова присъда над всички власти - и общинска, и държавна, и президентът не беше пожален." Това каза в предаването "Панорама" на БНТ председателят на парламентарната група на Коалиция за България Атанас Мерджанов. Думите му бяха по повод трагедията след водния потоп във Варна и негодуванието на хората срещу властта, че не прави нищо за възстановяването на щетите. 

"Слогънът на БСП "Да върнем държавата на гражданите" беше много хубав. Но трябва да имаме държава. Не биваше да спорим ние, политиците, по време на бедствието във Варна. Трябва да се спре с реваншизма", уточни депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев. 

"Аз познавам повече от жителите на квартал "Асхарухово" лично. Не знам кой изсече гората. Лично поех ангажимент към  хората. Говорих с премиера и с министъра на финансите - ще направим всичко възможно да възстановим щетите. Жалко е, че няма да върнем жертвите", обеща Йордан Цонев, който е депутат от Варна.

Дали държавата е заложник на битката Цветан Василев - Делян Пеевски депутатите Йордан Цонев и Атанас Мерджанов отговориха с "Не". "Аз не познавам конфликта", обясни Главчев.

"Държавата е дестабилизирана от 1 г. Първо бяха протестите, кои организирани, кои - може би не. Всеки може да организира протести и да клати държавната власт. Но няма смисъл. Защото се дестабилизира държавата", обясни Цонев.  Той обаче допълни изнанадващо за водещия Бойко Василев с думите: "Аз съм най-големият критик на ГЕРБ. Често превишавам добрия тон. Но ГЕРБ в последно време има голяма роля за запазване на мира".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване