06/27/14 12:22
(http://pik.bg)

Искали да сложат "бръмбар" на гард на Пеевски

Искали да сложат "бръмбар" на гард на Пеевски

Двама от първоначално обвинените в подготовка на убийство на Делян Пеевски имали намерението да поставят в охранител на депутата техническо средство за наблюдение на движението му.

Това става ясно от определението на съдия Димитрина Ангелова, която освободи от ареста Венцислав Върбанов, Георги Христов и  Красимир Методиев. Съдебното заседание се състоя в МВР болница на 14 юни. Това намерение според съда не е задължително да бъде приготовление за убийството му, а може да бъде предпоставено от редица други мотиви.

В конкретния случай обаче не се е установило по какъвто и да е начин тримата да са предприели действия по осъществяване на опит за убийството на Делян Пеевски, нарушавайки неговия телесен интегритет, пише в определението на съда. Безспорно установено е познанството между тримата, но съдът приема, че това не може да бъде единственото основание за  поддържане на тезата, че те са извършили престъпление в условията на задружна престъпна дейност.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване