06/27/14 11:10
(http://pik.bg)

Орешарски от Брюксел: Банковата проблематика да не влиза в политическото говорене

Орешарски от Брюксел: Банковата проблематика да не влиза в политическото говорене

Изключително важно е в този момент банковата проблематика да не влиза в политическото говорене - нещо, което ми се струва, че наблюдаваме в последните дни, макар и не толкова отчетливо. Не е хубаво икономически и банкови проблематики да се използват за очевидно предстоящи кампании. Това заяви пред български журналисти в Брюксел премиерът Пламен Орешарски.

По неговите думи вчерашната дългова емисия е приключила с доста добри резултати. Според него постигнатата лихва по заема показва доверието в България от страна на инвеститорите. Това е обективна оценка от инвеститори, които влагат пари в нашата икономика, отбеляза премиерът. Особено около случващото се с КТБ следим състоянието на всички други български банки. Не виждам повод за притеснения на гражданите.

Страната разполага с достатъчно инструменти, имаме много добро сътрудничество с БНБ, ще подкрепим всички нейни усилия инструментално и ресурсно, за да не допуснем каквото и да било разколебаване на доверието на гражданите в една или друга институция, посочи министър-председателят. Има доста важни моменти в стратегията на Европейската комисия за енергийната сигурност на ЕС, които напълно споделяме, добави Орешарски в отговор на въпрос.

Неколкократно сме заявявали, че сме за диверсификация на източниците и пътищата за доставка на енергоносители. "Южен поток" е частен случай, за който вече заявих, че след привеждането му в съответствие с европейското законодателство, той ще продължи.

Имаме силна заинтересованост да продължи "Южен поток", както и останалите страни, през чиито територии преминава, коментира българският премиер.


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване