06/28/14 15:28
(http://pik.bg)

Видински села излязоха на протест срещу инсталация за автомобилни гуми

Видински села излязоха на протест срещу инсталация за автомобилни гуми

За да се стигне до днешния протест причината е, че институциите, които досега сигнализирахме и направихме срещи с тях проявиха разбиране, но си останахме с едното разбиране, без никакви действия, каза Венелин Павлов, кмет на населеното място, съобщи "Фокус".

Това, което трябва да бъде изградено е инсталация за преработка на автомобилни гуми. Съоръжението трябва да се изгради в землището на село Сланотрън, между селата Сланотрън и Кошава. Капацитетът на това предприятие ще е 20 000 тона годишно. По на кмета на Сланотрън инсталацията за преработка на автомобилни гуми продължава да прави проби на място, които не спират на тровят въздуха около село Сланотрън.

"Всички шест села сме против това, защото сме убедени, че е опасно за здравето на живеещите на територията на шестте села, а и на хората от Видин”, коментира още Венелин Павлов. По думите му масово хората са възмутени. „Да не забравяме, че голяма част от жителите на Сланотрън и околните села са изкарали трудовия си стаж в завода за гуми в град Видин и много добре знаят автомобилните гуми от какво се правят, какво съдържат и са наясно при разпадането им какво ще остане”, добави Венелин Павлов. Той каза още, че към момента всички законови средства са изчерпани.

„Първоначалната ни идея беше всичко да премине по законен път със съответните актове. Ако има неразбиране между институциите и населението да търсим като арбитър съда, но това няма да се случи, защото никой не се произнася с акт. Това ни изкара на улицата”, допълни кмета на Сланотрън. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване