06/28/14 23:21
(http://e-vestnik.bg/)

Иван Ласкин: Не познавам Глистия, Издристия, Никлозета и Разпоретина Би

Книгата се разтваря по различен начин от краката, казва актьорът, предизвикан от думи на Николета Лозанова

Иван Ласкин. Снимка: от тв екрана

Актьорът Иван Ласкин е играл е в почти всички столични трупи, в момента е в състава на Театър „Българска армия“. Участвал е в постановки на Красимир Спасов, Крикор Азарян, Стефан Москов и много други режисьори. Дебютира в киното като дете във филма „Васко да Гама от село Рупча“. Снимал се е в „Хайка за вълци“, „Дунав мост“ и др.
Неотдавна водещата Николета Лозанова го нападна публично, като каза за него, че не се впечатлява от „застаряващи актьори, които с меланхолия си спомнят за отминалата слава и са известни с една-единствена роля“. Което е повод да потърсим актьора за интервю. Единственото му условие бе да не бъде променена нито дума от твърденията му, което, естествено, спазихме.

- Иване, преди  дни с Николета Лозанова си  разменихте остри реплики и  обиди. Конфликтът ви избухна  изненадващо, тъй като е трудно  да се открият теми, които да  вълнуват едновременно и двама  ви. Какво се случи?

- Аз не познавам това мъдро същество. Освен това във въпроса ти се съдържа отговора ми и това много ме радва. Не познавам субекта, който се интересува от ролите и застаряването ми, но познавам субекта „изтрещял селяндур идва в София, за да си сложи цици, ходи на МОЛ и участва на телевизора“. Този субект, Кристина, е епидемия. И ако някой, който се е припознал в характеристиката „плачевен субективоселянин“, нека не обвинява мен за това. А себе си.

За съжаление знам и винаги съм бил сигурен, че „застаряващият” ми талант да осмивам и усмирявам недоразумения, ще ме срещне с Негово Величие Селяндура… с безпросветния бацил, с Управляващия дилижанса на тъпоумието и лайняните прашки.

Не искам да познавам този изпростачен, тъпоумен ендемит, който епидемства в клетата ми Родина! Не се интересувам от никакви създания, по-нелицеприятни и от възлеста зеленикаква храчка, които ми се навират всеки ден през стъклото на колата ми и телевизора ми. Не искам! Не обиждам никого, защото не познавам някого. Не познавам никакви плеймейтки, защото бягам от гангрената! Давам ти интервю заради приятелството ни и тъгата ми. Яд ме е, че толкова често ми се случва да съм размесен насила в полемика с безпросветни идиоти.
Дразня се, че участвам принудително в евтинията на тъпата селска „проблематика“, така добре подстрекавана от жълтата ПИКня и „УЙкенд“. За теб ще се въздържа… засега.

Разпалих се и чуй. Аз наистина не познавам Глистия, Издристия, Никлозета и Разпоретина Би. Не познавам Преспала, Дивана, Гангрена и Клитемнестра. Просто ще се отдам на иронията и ще забавлявам читателите. Правя го заради хумора, правя го заради това, че искам да покажа, че делението на мозък и гъз е едно и също деление при повечето атрактивни „водещи“ еднодневки. Правя го, защото страната ни стигна дотам, че да обръща внимание на полуидиоти, само защото пълните идиоти се женят за полуидиотите. На всички нива. Просто едни хора делят мозъка си на две: чувства и мисъл, а други - гъза си на две: прашки и целулит. Не знам защо току що се присетих за тв водеща с визия на Круела Девил, ама осъзнах, че там гъз и мозък са едно! То в телевизиите 90 процента от водещите са гъзомозък!

- Макар да твърдите, че не се познавате с Николета, оставам с подозрението, че публичният ви сблъсък има предистория.

- Има, да, аз имам нетърпимост към простотията на всички нива. Към необразоваността. Към празния поглед, напомнящ ми, че не гледам човек, а сафрид. Аз съм колекционер на дебилни тв изрази. Питаш ли ме кой е първи в ...

Публикувана на 06/28/14 23:21 http://e-vestnik.bg/20820/ivan-laskin/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване