06/28/14 13:18
(http://pik.bg)

Калфин: Не ЕС ни решава проблеми, а българските институции

Калфин: Не ЕС ни решава проблеми, а българските институции

Не Европейският съюз ни решава проблемите. Проблемите на България се решават в България от българските институции, а българските институции са подвластни на българските граждани. Това каза Ивайло Калфин на учредителна конференция на АБВ като партия.

„Ние сме против сключване на споразумение с Международният валутен фонд. Управляващите трябва да се съсредоточат върху решаване на проблемите, а не да викат Международния валутен фонд и не знам кой да ни решава проблемите. Проблемите се решават с диалог, със съгласие и тогава, когато българските граждани се мобилизират за тези цели”, обясни Калфин. Той допълни, че държавата е наша, на всички граждани, а някои хора забогатяват и смучат от държавата и се обогатяват за сметка на огромната мизерия, която всички граждани са забелязали, включително по времето на отминалите избори. „Политиката е сбъркана системно – тя не се състои в коледните надбавки за пенсионерите, а в това, всеки да си знае мястото – институциите да работят в публичния интерес, бизнесът да иска от държавата да спазва правилата, а не да ги нарушават”, каза Калфин.
„Сигурен съм, че с активна работа ще се представим много добре на следващите парламентарни избори. Няма алтернатива за България извън Европейския съюз, която да е очевидна, приемлива, видна и примамлива за България. Само, че това не значи ние да ходим и да следваме всяко нещо, което ни се каже”, обясни Ивайло Калфин. „Това означава държавата да има самочувствие и да участва в процесите, които се ориентират в Европа, да използва възможностите, които ни се предоставят. Вчера беше направен изборът за председател на ЕК, ние го подкрепихме – добре. А какво искаме за държавата си? Стигна ли онова, което казват големите европейски партии – европейските социалисти и Европейската народна партия. Ще кажа „не”. Ние искаме да ни се гарантира, че ЕС няма да върви на скорост и че ние ще участваме във взимането на решения. Искаме ЕС да гарантира повече социални възможности и от националните и от европейският бюджет. Кой постави тези неща – никой”, каза още Ивайло Калфин.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване