06/28/14 20:00
(http://pik.bg)

Проверяват велосипедистите в София за нарушения

Проверяват велосипедистите в София за нарушения

"Пътна полиция"-София проверява велосипедистите за нарушения на Закона за движение по пътищата. Досега 43 са произшествията в столицата с велосипедисти. За щастие, при тях няма жертви, предаде Би Ти Ви.

От началото на годината 11 велосипедисти са били глобени за нарушения на движението. Полицаите призовават родителите към повишено внимание, когато са на велоразходка с децата си. „Не е добър вариант родителят да е пред детето и да не наблюдава”, казва ст. инспектор Иван Тосев.

Ранените при велоинциденти са повече в сравнение с миналата година. Често пъти автомобилистите демонстрират превъзходството си, което е напълно излишно, поставяйки в опасност велосипедистите. Често пъти пък велосипедистите не спазват правилата в градска среда.

За да няма инциденти, велосипедът ви трябва да е с изправни спирачки, звънец и светлоотразителни знаци. 15 велосипедни организации от цялата страна обсъждаха в Казанлък проблемите и безопасността на пътя. Те настояха и за законодателни промени.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване