06/28/14 20:55
(http://pik.bg)

Самолети "бръснат" покривите на блоковете в Бургас (снимка)

Самолети "бръснат" покривите на блоковете в Бургас (снимка)

Докога ще живеем под непрекъснатия терор на летище "Бургас", възмущава се Димитрина Цонева от бл 55 в ж.к. "Славейков" в Бургас пред Флагман. Всяка година кошмарът се повтаря и всяка година е по-зле. Уж шеше да има решение на въпроса, но то потъна някъде и никой не го спазва.

По цяла нощ над комплекса прелитат самолети, снишават се и имаме чувството, че ще ни отнесат покривите. Толкова ниско летят и толкова е висок шумът. От тътена писват всички аларми на колите и тъкмо след 15 минути канонадата спре, се задава следващият самолет. И така цяла нощ.
На сутринта отиваме като сомнамбули на работа, недоспали, изнервени, а следващата нощ всичко се повтаря. Ние имаме право на отдих, имаме право на тишина и това право трябва да ни бъде осигурено. Настоявам за среща между общината и летищните власти, на която проблемът да се реши, пише изнервената от недоспиване жена.

Подобни сигнали се получават и от "Изгрев" и "Зорница". И оттам освен от канонадата от самолетите се оплакват и от алармите на колите.  Свирят по цяла нощ, а ние не знаем към кого да се обърнем. Звъним на дежурния телефон на общината, но оттам казват, че е работа на полицията. Звъним на полицията, но оттам ни искат номера на пищящата кола и ако може и адреса на собственика. Наскоро си направихме труда, облякохме се посред нощ, издирихме колата на паркинга, записахме номера, казахме го по телефона, но тя не спря да пищи. Явно полицията не откри собственика, сигнализира жена по телефона.

От "Изгрев" пък настояват да има дежурен паяк през нощта, който да изнася коли с включени аларми извън града, защото вдигането на шум е нарушаване на обществения ред и трябва да има някаква адекватна реакция на властите и глоба за тези, които си оставят алармите да вият цяла нощ.      

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване