06/29/14 08:59
(http://pik.bg)

20-годишният Марио, заклал баба си, помолил да го пуснат при майка му

20-годишният Марио, заклал баба си, помолил да го пуснат при майка му

20-годишният Марио Христов от Гоце Делчев, който закла баба си, най-вероятно има психично заболяване. Това е становището на д-р Радой Милев и Даниела Григорова, извършили психиатричната експертиза на младежа, пише "Струма БГ".

В същото време вещите лица считат, че за по-категорично заключение той трябва да бъде подложен на продължително изследване. Такова вече е предприето от лекарите в затворническата болница в град Ловеч, но там обстановката била непоносима за Марио Христов.

Заради това той пусна молба за изменение на мярката му от „задържане под стража“ в по-лека, която вчера бе разгледана от окръжния съдия Красимир Аршинков. 

На вчерашното заседание Марио  стискаше в окованите си с белезници ръце малка Библия. Той стоя дълго време с приведена глава над банката и съдията му разреши да седне на пейката. Адвокатката помоли съда да се довери на психиатричната експертиза, според която той не е осъзнавал какво прави, и изтъкна, че заради влошеното му здравословно състояние е по-добре да бъде настанен за лечение в болница като пациент, а не като арестант.

Прокурор Георги Качорев контрира, че извършените към момента медицински изследвания показват, че Марио Христов е здрав и няма тумор в мозъка, както сам твърдеше. Дали е вменяем ще стане ясно от заключението на новата комплексна съдебнопсихиатрична и психологична експертиза. От своя страна, обвиняемият каза, че не се чувства добре и иска да си отиде у дома при майка си. Съдията обаче прецени, че    значителната степен на обществена опасност не е отпаднала и Марио Христов трябва да остане в ареста, поне докато не бъде готова комплексната психиатрична експертиза. От нея зависи дали ще има наказателно дело срещу  него и дали ще бъде задържан. С тези мотиви съдията го остави зад решетките.

Припомняме, че Марио Христов  направи пълни самопризнания  за жестокото убийство на баба си. На 22 януари той се скарал със 77-годишната  Магдалена Христова, грабнал кухненски нож и започнал да й нанася удари. След това я замъкнал в мазето и като видял, че още е жива, излязъл навън и взел брадва, с която я довършил.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване