06/29/14 23:38
(http://pik.bg)

Арабски халифат никне край Каблешково

Арабски халифат никне край Каблешково

Арабска общност се оформя в поморийското градче Каблешково, съобщи flagman.bg. Десетки кувейтски и сирийски семейства вече се заселват или пък са закупили и се канят да се нанесат в новопостроени палати на пътя за с. Дъбник. Еднакви къщи за стотици хиляди евро, китно подредени и устроени, очакват своите собственици.Селището се строи от началото на април 2013 година. Готовите двуетажни къщи вече са купени. Ако се вярва на думите на отговорника за строежа Николай Костадинов от Поморие, собствениците са от Кувейт. 

Причината да търсят тук имоти била в непоносимите жеги през лятото, затова искали да си имат в България къща за почивка няколко месеца през годината. Дали това е така, или се готви оформянето на арабски халифат, предстои да разберем. Инвазията на сирийците и кувейтците тепърва е започнала.

Хората в Каблешково са притеснени и от нехайството на институциите заради унищожената инфраструктура край арабските палати. 

„Всички улици наоколо са разкопани, липсват тротоари, децата ни вървят по шосето, директно между колите, майки с колички, възрастни хора едва се оправят с придвижването. Мръсната канализация от тези къщи се влива директно в дворовете ни. Ще ни напълнят със зарази”, алармират местни жители. /

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване