06/29/14 21:21
(http://e-vestnik.bg/)

Теглят пари, следи от теглото, но не и поуки, синила от пропагандния бич

Иво Инджев

В последната седмица на юни тази година на челно място по употреба изкласи натоварената с фатален смисъл, трагичен чар и многозначителност дума „тегля”.

Започна масово теглене на пари от една, а после и от втора банка. Това изтегли на преден план призивите на политици, банкери и дори на известни артисти към народа, да не си оттегля доверието от банковия кантар, на който се претегля колко тежи една икономика, макар да се знае, че тя май нищо не струва.

Оказа се, че народът е важно мерило не само като гласоподавател, а и като спонсор на държавата по банков път. Защото никой не призовава големите държавни предприятия и групировки, които превърнаха атакуваната от внезапния вот на народно недоверие банка във фактор с най-голямо тегло в българската икономика и политика.

Зоват народа на помощ в неволята, предизвикана от каруцарите, облечени във власт, чиято претоварена с пачки талига заседна насред блатото.

Тегнат обаче основателни съмнения, че не отделният малък вложител, а големите „играчи” затегнаха, обтегнаха и превърнаха в тегави отношенията помежду си. Те са тези, които трябва да бъдат призовавани. Но не от артистите, а от правораздавателните органи, които се правят на артисти чрез шоуто, в което за главен злодей ни представят някакъв криминално проявен тип, арестуван зрелищно в познатия стил на продуцентската къща „МВР пикчърс”.

Не народът, а реалните виновници във войната за разпределяне на порциите, трябва да бъдат призовани. И не само в следствието, а пред съда.

А народът- вярно е, от акъла си тегли. Вкаран е в ролята на Белчо и Сивушка на браздата да си тегли хомота заради търпението си да бъде впряган да оре чуждата нива на самозабравили се ездачи, които сега се представят за тореадори срещу развилнелия се бик на опасността от финансова катастрофа, но твърде дълго теглеха пропагандно юздите на всеобщото покорство пред разюзданите им господари.

Като теглим чертата на този етап, се вижда все по-ясно дълго отричаният „симбиоз” ( по Станишев) между шупналото в момента недоверие към банковата далавера и кризата в медиите, пазарувани с парите на същите тези вложители, за да бъдат правени на идиоти.

Не, не обиждам народа. Тъкмо авторът на тези редове беше възнаграден със званието „идиот” (който от години пише за овладяването на медиите като приоритет в битката за преразпределянето на властови и икономически ресурс). В резултат на това беше наречен „идиот” на 17 юни от екрана на Нова телевизия от Бойко Борисов - човекът, при чието управление медийната далавера с банкерските пари, започната от предшествениците му във властта, достигна апогея си.

Да откажеш да бъдеш подкупван, както направи моя милост в годините на голямото пазаруване на журналисти от страна на назначения за целта роботърговец Бареков, тук е диагноза за идиотизъм, която с гордост си нося.

А иначе вкупом ще си носим „синила от бича, следи от теглото”, които станаха сега видими за всички след началото на голямото теглене от банките.

Нека носим и още срама по челото,

синина от бича, следи от теглото,

нека спомен люти от дни на позор

да висне кат облак в наший кръгозор.

Ето малко повече информация за илюстрация на това тегло, което се обръща срещу онези, които с готовност се отдадоха на чара на парите и техния ковчежник Бареков в ТВ 7, чието наследство в разорената медия е на път да задуши остатъците от неговото харчене като мухи под мазна палачинка- ядат от нея до припадък, а след това припадат.

Faktor.bg

„Кошлуков, Карбовски и Катето Евро аут от програмната схема

От понеделник, 30 юни, от програмата на TV7 падат ежедневното предиобедно токшоу “Усещане за жена” с Катето Евро и ежедневното коментарното предаване “Дневен ред” с Костадин Филипов. Този уикенд, 28 и 29 юни, ще са последните издания ...

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване