06/30/14 07:18
(http://www.klassa.bg/)

ДКЕВР решава за цената на тока от 1 юли

 На 30 юни ДКЕВР ще проведе закрито заседание, на което окончателно ще бъде решена цената на топлинната енергия от 1 юли, предаде репортер на БГНЕС.

Едва след като се вземе това решение ще бъдат обсъдени и лицензите на ЕРП-тата. "Все още не сме взели решение за лицензите", заяви преди време председателят на ДКЕВР Боян Боев в отговор на въпрос какво се случва с лицензите на снабдителните дружества Очакваме в дух на разбирателство да се постигнат ефективни резултати между съответните дружества, добави той.

Това, по думите на Боев, ще стане на закрито заседание на регулатора, тъй като такава била процедурата. Председателят на ДКЕВР посочи, че заседанието може да се проведе след като комисията приключи с цените за електро- и топлоенергия от 1 юли.

Относно исканото увеличение на цената на топлоенергията Боев коментира, че регулаторът разглежда предложенията на топлофикационните дружества.

Засега от 1 юли ДКЕВР предвижда минимално поевтиняване на електроенергията със средно по 0,6% за трите ЕРП-та в страната.

За абонатите на ЧЕЗ е предвидено леко поскъпване на дневната тарифа, която вероятно ще се увеличи с 0,32%. За клиентите на EVN токът ще поевтинее с 0,8%, а за Енерго-Про – с 0,6 %. Корекции ще има и в нощните тарифи за двете дружества, като при EVN тя ще поевтинее с 3,93%, а при Енерго-Про – с 3,74%. /БГНЕС

София / България

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване