07/01/14 20:16
(http://pik.bg)

100 лeва глоба за сервитьорка, дала алкохол на тийнейджъри

100 лeва глоба за сервитьорка, дала алкохол на тийнейджъри

Сервитьорка от Враца отнесла 100 лв. глоба заради това, че дала алкохол на тийнейджъри. Случаят влезе в съда, където магистратите отмениха наложената й санкция, пише "Конкурент".

Актът съставили полицаи от местното районно управление и представители на общината по време на една от съвместните им проверки из нощните локали в града, съгласно наредбата на местната администрация.  

От материалите по делото става ясно, че служителите отишли на проверка след 23 ч. в заведение, което се намира в ж.к. „Сениче“. Униформените констатирали, че е сервиран алкохол на младежи, които нямали 18 години. Ченгетата извадили документите и написали акт на сервитьорката.

Във възражението си обаче тя посочила, че алкохолът е сервиран на пълнолетно момче, а останалите дошли след него. Съгласно фирмената наредба, служителката намяла право да иска лични карти на присъстващите.  

На място били извикани родителите на тийнейджърите, които също получили актове, заради това, че те са навън след разрешения час. Според магистратите по делото, не е доказано безспорно, че сервитьорката е извършила умишлено нарушението.

Глобата й е отменена и заради констатирано процесуално нарушение от страна на служителите, съставили акта. Не бил установен и точният брой на непълнолетните, за които се твърди, че им е сервиран алкохол.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване