07/01/14 09:12
(http://pik.bg)

БЧК осигурява бяла техника на бедстващите в Аспарухово

БЧК осигурява бяла техника на бедстващите в Аспарухово

Западна фирма, производител на бяла техника е направилa дарения към бедстващите домакинства в „Аспарухово”, чрез Български червен кръст. Това каза за Илко Раев, председател на БЧК – Варна, съобщава "Фокус". По негова информация, от Червенокръстката организация подготвя пакети с одеяла, дрехи, хигиенни препарати и други необходими неща от първа необходимост на останалите без дом жители на пострадалия варненски квартал.

Съвместно с община Варна ще бъдат съставени списъци с нуждите на пострадалите, като за целта ще бъдат посетени 300-400 адреса, посочи Раев. По негово мнение, е важно пострадалите хора да получат покрив и покъщнина и е добре от Община Варна да бъдат набелязани и площадки, на които с парите, събрани от дарения за бедстващите региони, да бъдат построени жилища, където да се настанят останалите без дом. Може да се обособи район на пострадалите, а жилищата там да бъдат и от лек тип.

Илия Раев подчерта, че към момента в централния фонд на БЧК са събрани около 1 млн. лв., в дарителския фонд също са събрани около 1 млн. лв. „Това са добри суми, които могат да помогнат за едно цивилизовано решение за покрив над главата”, каза още председателят на варненската Червенокръстка организация. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване