07/01/14 07:48
(http://pik.bg)

В Бургас правят "Кино под звездите"

В Бургас правят "Кино под звездите"

В Община Бургас се открива инициативата „Кино под звездите”, съобщиха от пресцентъра на общината. Летният кино маратон стартира от утре и ще продължи до края на лятото с безплатни прожекции на български, казахстански, френски, руски и чешки филмови заглавия от 21.00 часа на открита сцена „Охлюва".

Четиридневна филмова поредица от Казахстан дава старт на прожекциите. Киноманите ще видят „Небето на моето детство”. Това е една нестандартна екранизация на режисьорът Рустем Абдрашов, който разказва за детството и юношеството на първият президент на Република Казахстан - Назарбаев. Историята е създадена по мотиви от книгите „Без леви и десни”, „Епицентърът на света”, „В центъра на Евразия" и отразява реални събития от живота на държавния глава. Филмът разказва за изграждането на личността и характера на лидера на нацията, за неговите първи победи, надежди и сбъднати мечти. 
На 2 юли - „Подарък за Сталин” 2008 г.Създадена по действителен случай лентата разказва за поредицата от събития през 1949 година. Къз Жибек - в превод от казахски означава „Нежна, като коприна” на 3 юли, четвъртък. Прожекцията разказва за изпепеляващата любов между Толеген и красавицата Жибек. Финалът на седмицата на казахстанското кино е запазен за филма „Храбрите” на режисьорът Акан Сатаев. Сюжетът ни връща в първата половина на ХVІІІ век, когато казахския народ воюва с джунгарите.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване