07/01/14 19:52
(http://www.klassa.bg/)

"Ливърпул" потвърди трансфера на Адам Лалана

 "Ливърпул" потвърди трансфера на английския национал Адам Лалана. 26-годишният полузащитник премина на "Анфийлд" от "Саутехмптън" срещу 25 милиона паунда.
 
Днес той подписа дългосрочен договор, след като премина медицински прегледи през уикенда. 
 
"Много съм развълнуван, че идвам в толкова специален клуб като "Ливърпул". Това е нова страница в моята кариера. Надявам се, че ще успея да се адаптирам бързо и да дам най-доброто от себе си", заяви Лалана при представянето си. 
 
"Надявам се, че ще добавя нещо към отбора и ще помогна за спечелването на много трофеи, защото именно заради това съм тук - да печеля", каза още атакуващият халф, който ще носи фланелката с номер 20. 
 
Лалана е второто ново попълнение на "Ливърпул" след Рики Ламбърт, с когото играха заедно в "Саутхемптън" през последните пет години. Договорен е и трансферът на Емре Чан от "Байер" (Леверкузен), който ще бъде финализиран в близките дни. 
 
Лалана беше основната трансферна цел на мениджъра Брендън Роджърс. Той направи впечатляващ сезон със "Саутхемптън", като вкара девет гола в 38 мача и попадна в идеалния отбор на Висшата лига. 
 
Халфът е юноша на "светците" и цялата му кариера преминава в този клуб, с изключение на кратък период от един месец под наем в "Борнемут". Той има 269 мача и 60 гола на клубно ниво в професионалната си кариера. 
 
През миналата година Лалана дебютира и за националния отбор на Англия, като вече е записал осем срещи. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване