07/01/14 18:00
(http://pik.bg)

Мощна буря връхлетя Монтана и Берковица, скъса жици и остави села без ток

Мощна буря връхлетя Монтана и Берковица, скъса жици и остави села без ток

Буря връхлетя Монтана и Берковица. Стихията мина през област Монтана с пороен дъжд и гръмотевици. Най-силно е било в Берковица, където за 40 минути се изсипали над 56 литра на квадратен метър. Бурята скъса жици и остави села без ток за цели 12 часа. В село Замфирово горели и електроуреди, което се случвало при всяка по-сериозна буря. Кметът на селото каза пред bTV, че не се прави достатъчна профилактика на мрежата, не се изсичат клоните около жиците.

В Берковица количеството валеж, паднало през изминалата нощ е най-голямо в област Монтана – 56 литра на кв. м, като и в село Замфирово – 51,7 л на кв. м.

На места има и паднали градушки с големина на грахова зърно, но те са минимални, тъй като интензитетът на валежа е по-силен и това е туширало самия град в района на Монтана.

Във Враца се е разразила само гръмотевична буря без валеж. Във Враца гръмотевичната е била доста силна и доста опасна.

В бюлетина на ОД на МВР – Монтана се посочва, че в резултат на падналите силни валежи през изминалата нощ екип от група „Спасителни дейности“ е отстранил дърво, паднало върху къща в Бойчиновци.

Инцидентът е причинен от силен вятър, няма пострадали, като са нанесени щети само на къщата. 


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване