07/01/14 22:08
(http://pik.bg)

Обвиняеми за атаката към банките също имат депозити в България

Обвиняеми за атаката към банките също имат депозити в България

Обвиняемите за атаката към банковата система Роберт Димитров и Кирил Джабаров също са се доверили на финансовите институции в България, които според прокуратурата са се опитали да разклатят с имейли и есемеси, установи проверка на “24 часа”.

39-годишният Роберт Димитров, който е обвинен за разпространяване на тревожни данни за банковата система в България, има два кредита, отпуснати му от Райфайзенбанк и Ти Би Ай банк. Той е декларирал липса на задължения в заявление пред комисията по финансов надзор, в което посочва, че иска да придобие дял от капитала на “Глобал Маркетс”. Справка на комисията в Кредитния регистър на БНБ обаче показва обратното.

Другият обвиняем - Кирил Джабаров, също се е доверил на Райфайзенбанк. Той има там депозит от 45 хил. лв. Ползвал е депозита в друго заявление до КФН, с което е искал разрешение да придобие по-голям дял от капитала на “Глобал Маркетс”.

За да докажат наличието на средства, двамата посочват дори автомобилите, които притежават. Брокерите получават отказ да придобият по-голям дял от фирмата, защото не могат да докажат произхода на средствата си, въпреки че посочват приходи от работа във финансови институции в чужбина.

Комисията за финансов надзор пък е започнала процедура за отнемане на лиценза на “Глобал Маркетс” за инвестиционен посредник заради множество нарушения.

През май тази година надзорът забрани на “Глобал Маркетс” да сключва нови договори с клиенти и нареди да публикува на сайта си съобщение, че прекратява дейността си. Причината са множество нарушения на посредника, сигнали от регулатора в Полша и оплаквания от клиенти от България и от чужбина.

През м. г. “Глобал Маркетс” станаха герои на “Господари на ефира” след оплаквания на техни служители от Варна, че не са си получили възнаграждението за работа в офиса им там. Част от тях били назначени на обучителни договори, а други - на трудови. В клипа на предаването момиче се жали, че за 3 месеца работа е получило едва 100 лв. Други бивши служители в офиса на инвестиционния посредник се оплакват, че имат да вземат по 4000 лв.

След намесата на “Господарите” акционерите от София обвиняват регионалния мениджър във Варна, че са му пращали пари, а той не ги е изплащал на служителите. В крайна сметка част от ужилените получават всичките си пари по договор, други - половината, а тези, които са били на обучителни договори, са посъветвани от Йордан Моллов да се обърнат към съда и да докажат, че са работили за фирмата му.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване