07/02/14 10:29
(http://pik.bg)

Кметът на Бургас разпореди спешна проверка заради шум в града

Кметът на Бургас разпореди спешна проверка заради шум в града

Кметът на Бургас Димитър Николов разпореди спешна проверка на шума в района около надлеза "Владимир Павлов", съобщи БТА.

Живеещите около надлеза са изпратили сигнал до кмета за това, че са подложени на шумов терор, причинен от натоварения автомобилен трафик. Специалисти от общинския отдел "Екология" ще извършат измервания на шума. Ако се установи превишаване над допустимите норми, Община Бургас ще започне поставяне на шумозащитни стени на надлеза, което да ограничи шумовото замърсяване до жилищните блокове, които се намират в съседство, заяви кметът Николов.

Той уточни, че ще изпрати поредно писмо до ръководството на летище "Бургас" във връзка и със сигналите на жителите на квартал "Сарафово", комплексите "Изгрев" и "Славейков" за шум над нормите от прелитащите самолети. В него градоначалникът отново ще настоява да бъдат направени промени в захода на самолетите, така че шумът от тях да не безпокои местните жители.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване