07/02/14 11:06
(http://pik.bg)

Миньори от рудник "Черно море" в стачна готовност

Миньори от рудник "Черно море" в стачна готовност

Нараства напрежението заради неплатени заплати на работниците в мина "Черно море" край Бургас. Служителите на мината не са получили възнагражденията си за месец май и са в стачна готовност, пише "Флагман".

Това наложи спешна реакция на синдикати и миньорската федерация към КНСБ, които ще проведат среща с представители на Министерството на икономиката и енергетиката днес в столицата, съобщи председателят на бургаската структура на КНСБ Здравко Тошков. На нея ще бъдат обсъдени забавените плащания от страна на НЕК, както и вариантите, с които да се избегне ситуацията от 16 октомври миналата година.

Тогава 49 работници от мина "Черно море" се барикадираха под земята за повече от 15 часа и отказаха да излязат, докато не чуят обещание, че ще получат заплати. Синдикатът на миньорите в мина Черно море Чавдар Миколашев съобщи, че едва успява да балансира работния процес, който от седмица е обтегнат заради неизплатените заплати. Собственик на рудника е бизнесменът Христо Ковачки.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване